Dieta dla kobiet planujących ciążę
Pozwala uzupełnić składniki odżywcze, ale też wypracować zdrowe nawyki żywieniowe, które można potem przekazać całej rodzinie. Odpowiednie odżywianie na 6 miesięcy przed poczęciem korzystnie wpływa na płodność, podnosi szansę prawidłowego przebiegu ciąży a także może w przyszłości chronić dziecko przed rozwojem poważnych chorób takich jak otyłość czy cukrzyca. Opieka ta kierowana jest także do przyszłych rodziców w trakcie leczenia zaburzeń płodności.
Dieta dla kobiet w ciąży i mam karmiących
Sposób odżywiania przyszłej mamy wpływa nie tylko na aktualny stan zdrowia dziecka, ale również ryzyko występowania poważnych chorób w przyszłości. Zjawisko to nazywa się tzw. programowaniem metabolicznym. Odpowiednio rozplanowane postępowanie dietetyczne w ciąży pozwoli uzyskać kontrolowany przyrost wagi oraz dostarczyć organizmowi wszystko niezbędnych składników odżywczych. Ułatwi to także rozpoczęcie karmienia, rozwiewając wszelkie wątpliwości w zakresie pokarmów wskazanych i przeciwwskazanych podczas laktacji.
Dieta anti-aging
Skupia się na dostarczeniu organizmowi odpowiedniej ilości składników działających antyoksydacyjnie, aby opóźnić starzenie organizmu. Pozwala poprawić kondycję skóry, włosów i paznokci. Wspomaga utrzymanie efektów zabiegów medycyny estetycznej. Łagodzi procesy zapalne i poprawia odporność organizmu. Obniża przy okazji ryzyko chorób cywilizacyjnych.
Dieta neuroprotekcyjna
Dieta zwana również dietą MIND. Stanowi połączenie dwóch uznawanych za najlepsze modeli żywienia- diet śródziemnomorskiej i DASH. Jej zadaniem jest poprawa pracy układu nerwowego. Usprawnia koncentracje i pamięć. Prawdopodobnie obniża również ryzyko rozwoju niektórych chorób neurodegeneracyjnych.